1 Mart 2012 Perşembe

''Bizim Selim'' olmadan alma bizi Yarabbi..



Bu videoyu izlediğimden beri, aklım kaldı..Aklım başımdan gitmeliydi, cezbelere düşmeliydim, gözlerim seller yağdırmalıydı gönül yaylama ama..heyhayate heyhat..

Ne video ama...''Ne dedi demiştin..? Bizim Selim'e söyle..Bizim Selim mi dedi..Nasıl dedi..Bizim Selim dedi öyle mi ..Fahri Alem Efendimiz benim için Bizim Selim buyurmuşlar..Derecesiz şükürler olsun Yarab..Selamların en güzeli O'na ve ashabına olsun..

Düşünsenize Bizim S.......m yerine kendi adınızı koyun bir an ve gözleriniz kapalı yapın bunu..Bu cümle için ne verilmez, neler verilmez..Dünya da bu cümleye mazhar olmaktan daha kıymetli ne var ki verilmesin..

Ballar balını buldum, kovanım yağma olsun, diyen Bizim Yunus ne buldu da yağma etti..

Hazreti Mevlana'yı aşka döndüren kuyumcu çekici ve daha sonra o kuyumcunun sadrına sırrından bir katre akıtınca; tüm mücevherini sokağa yağmaya atmasında ki ve  o günden sonra sadıklardan bir ''Bizim Selim'' oluş değil de neydi..?

Ah figanım, ah samimiyet..Ah aşkın kırmızı kanatlı güvercini neredesin..? Riya batağındaki mücrim, senin neyine ilahi aşktan dem vurmak, neyine Bizim Murat denilmesini ummak..

Umut mu o hep vardır..Derler ya, bin cehennemliğin içinde bir kişi cennetlik dense, o ben miyim diye umut edilir..Bin cennetliğin içinde bir cehennemlik var denilse, korkuyla acaba o kişi ben miyim denilir..Zaten (ayettir) ''Allah'tan ancak kafirler ümit keser''..Demek ki, Allah kendisinden ümit etmekten asla vazgeçmememizi dilemekte..

Ümit tamam da, ''Bizim Murat'' dedirmek için de gayret-i diniyye sahibi olup, ciddi ve samimi bir şekilde istikamet üzere olmak gerekir ey Murat..

İsim versem yanılmış olabilirim, yine benzer bir olay..Sevgili aleyhisselatü vesselam Efendimizin ahireti şereflendirmelerinin ardından, geride yetim ve mahsun kalanlar; kendisinden hadis/olay naklerder; hasretle birbirlerini teselli ederlermiş..
Yine bir sohbette olayı anlatacak olan zat (sahabi) :'' Birgün Allahrasulü aleyhisselatü vesselam Hazretleriyle ikimiz bir odada yalnız idik..'' 
Sahabi bunu defalarca tekrarlar, uzun süre konuya giremez..Gözler yaşlı, gönüller cezbeli..Yaşanan anın kadr-ü kıymeti, O'nun aleyhisselatü vesselam  zeytin karası gözlerinin temaşası içinde mest olmuş, erimiş bir beden..

Düşünün O, aleyhisselatü vesselam  ve siz başbaşasınız..Size yönelmiş, size bakıyor; ortam misler gibi burcu burcu gülistan kokuyor..Size hitap ederek..Tane tane anlatıyorlar..Odadan çıkmadan hayır dua buyuruyorlar..O odadan bambaşka bir oluşa kanat açarsınız..Hiç O'ndan aleyhisselatü vesselam  sonra hayat hayat olur mu? Zaten O aleyhisselatü vesselam ''Hayat ahiret hayatırıdır'' buyurmadılar mı, bir ağacın altında gölgelenen yolcu gibi, mübarek nur yüzlerinde aleyhisselatü vesselam hasırın izleri var iken..

Allah'ım bizi de ''Bizim Selim'' eyle.Amin.