21 Aralık 2012 Cuma

Kıyamet !

Evliyadan Nasreddin hocaya sorarlar: Hocam kıyamet ne zaman kopacak? Hoca cevap verir:
''- Küçük kıyamet karım öldüğü zaman, büyük ve asıl kıyamet de ben öldüğüm zaman..''

Kaç gündür haberlerde İzmir'in bir köyünde kimileri bu safsataya gerçekten  inandığı, kimileri de eğlence olsun diye akın eden insanları izleyince bu fıkra geldi aklıma.

İnsanoğlunun gaibi/geleceği bilme isteğinin, vazgeçilmez tutkusu..Zaten Mayalar kıyamet kopacak demedi ki..Dünya yaşantısını 5 evreye bölmüşler ve bu günü 5. evre olarak, felaketlerin büyük olayların başlangıcı saymışlar..! Bu açıdan, İslam bilginleri de zaten benzer şeyleri ifade ediyorlar.Hele içinde bulunduğumuz Safer ayı ise..!

Kıyametin ne zaman kopacağını soran birisine Sevgili Efendimiz (sav) :''Onun için ne hazırladın?'' buyurarak bizlere yine derin, anlamlı, muazzam mesajlarını vermişlerdir.

Birazdan ben size kıyamet ne zaman kopacak söylemeden önce, kıyamet koptuğunda ne İzmir, ne köyü, ne ülkelerin, hallaç pamuğu gibi atılan dağların, dökülen yıldızların, gezegenlerin, galaksimizin topyekûn ve ''çocukları yaşlandırıp korkusundan saçlarının bembeyaz yapacağını, hamile kadınların çocuklarını düşüreceğini'' işin eğlenceye magazine dönüştürülemecek kadar ciddi olduğunu hatırlatmalıyım..

Ama biz Müslümanlar yani doğru iman edenler için telaşı olmayan avantajı şudur: O gün geldiğinde ılık bir rüzgârın Müslümanların ruhlarını kedersizce bedenlerinden almasının ardından kopacak olmasıdır ki, kıyametin küçük alametleri elan olmakta, sırada büyükleri beklenmektedir..O günün saatini yalnızca Allah bilir.

Fravun yüksek kule yaptırıp, Musa (as) nın Rabbini öldüreceğim diyerek gök yüzüne ok atmıştı.Allah'ın taktiri, ilahi cilve eseri ok yere ucu kanlı düşmüştü..O salak da ''işte Musa'nın Rabbini öldürdüm'' diye sevinç naraları atmıştı. Akibeti malumunuz..Allah'ın azanlara ve ilahi ilimde asla iman etmeyeceklere bu tür hikmetlerle çevrili taktiri vardır.

Bunu şunun için belirttim.Gerçekten de aynı ilahi cilve gerçek kıyamet de cum'a günü kopacaktır.Bunu bilen bazı aklı evveller bugün Mayalar'ın yoğurdunun tuttuğu fikri ile o köye koşup deve kuşu misali başını o malum köye sokacak da, poposu dışarıda kalacak.Be şapşal kıyameti bir kurgu filmi mi sandın, dünya da bir iki yer kalacak ve herkes ölünce sizin gibiler kalıp hiç ölmeden yaşayacak da ne bulup ne yiyecek, diye komikliği uzatmayacağım..

Yazımın başında, size kıyametin ne zaman kopacağını söyleyeceğim demiştim.Unutmadan söyleyeyim..Hoca her zamanki gibi çok doğru nükteli cevap vermiş..Eşi ölen ya da olmayanın küçük kıyameti kopar.Bu yıl 40 civarında ünlünün büyük kıyameti kopmuş.En son Kâmil Sönmez de merhum oldu.Allah Müslümanlara rahmet eylesin.

21'i bilmem ama bu ayın 24'ünde Hristiyanların Hz.İsa (as) 'ı beklemek için evlerine aldıkları çamları süslediklerini ve yine bu çamlar eşiliğinde yeni yıla içkili-hindili gireceklerini bilmek için Maya olmaya gerek yok.

Sen de evine hristiyan gibi çam ağacı alıp süslemişsen, noel kırmızı şapka ve donları alarak hindi siparişi ile 31 Aralık gecesine hazırlanıyorsan bil ki, senin de kıyametin, İslâm ile bağın kopmuştur..!

Bunları yapan, tüm İslam bilginlerine göre, Müslümanlıktan çıkar çünkü !

Zira o güzelller güzeli Önderimiz, Örneğimiz, Efendimiz, Peygamberimiz (sav) : ''Kim, (kendi arzusuyla) bizden olmayanlara benzerse, bizden değildir.'' buyurdu.Onların dini günleri, bayramları, yılbaşı gibi topluca yaptıkları kutlamaları, dinsel kıyafetleri, dinsel şarkılarıysa..

Yazık, evlerinde süslü çamları ve başlarında kırmızı papaz şapkaları olan çok Müslüman 1 ocak sabahına dinden çıkmış bir sarhoş olarak erecek..!

Ve son bir şey: Defalarca Avrupa'da aralık ayını yaşamış birisi olarak esef ve hayretle belirtmeliyim ki; bizdeki yeni yıl telaşı, noel papazlarının (ben baba demem)  ve süslü çamların bolluğu, emin olun Avrupa hıristiyanlarında yok!

Bazı şeyler var, şakası da ciddi, ciddisi de ciddidir. Allah'ın gazabını çekmeye gerek yok.Akıllı ol, bir gece için sonsuzluğu kaybetme..!


Geçen yıl bu konuda blog yazımı bulamadım, belki de google plusta yazmıştım.Yurtdışında yılbaşı öncesi çektiğim bu fotoğraf kaybolmamış.Chistbaum Verkauf yazıyor..Türkçesi Hristiyan/ların ağacı satışı demek..Bu bile dank etmesi için yeter anlamak isteyene!