2 Temmuz 2014 Çarşamba

Cemal Nur Sargut


Az önce bir kanalda sohbet ediyor, sorulara İslam alimi (!) gibi cevaplar verebiliyordu. (Çok zamanım yok ama, hızlıca bir blog yazısı karalayayım.)

Tatlı dilli bu yazarı hiç mercek altına almamıştım, itikaden yani...

Malum ortalıkta light (ılımlı) İslamcılardan geçilmiyor ! En çok da mübarek oruç ayında...Tribünlere oynayan hocalar, sapkın yazarlar, halk dalkavukları.

Bir söyleşisini buldum ve bendeniz için yeterli ipuçlarıyla dolu, onun adına çok üzüldüm. 

Bir de kendisini mutasavvıf olarak lanse eden Sargut; madem neden örtünmüyorsunuz sorusuna; maalesef ayeti kendince yorumlayarak (ben inkar ediyor diye tekfir etmeyeyim) açıkça felsefe/demagoji yapıyor.

Erkekler kadınlara kötü gözle bakmasalar türban sorunu olmaz diye çocuk aklı ile bile yapılamayacak yorumlar. Yani koskoca Nur suresi, 31. ayet Mümin kadınlara örtünün emrini hem de şekli ile beyan ederken, insan en azından lafı eveleyip gevelemeden, ''inşallah biz de o emri uygulayanlardan olur, örtünmek farzdır'' gibi bir şeyler söyleyerek imanını tehlikeye atmaz!

Flört'ün ahlakisinin (!) olması gerektiğini de koskoca Hz.Mevlana'ya dayandırmaya cür'et eden Sargut, bir başka soruya da şöyle cevap verebilme cür'etini gösterebilmiş :

 Kuran'daki kadına dayak konusuna bakışınız nasıl? 
- Allah erkeğe, 'Kadın aldattığı zaman onu affet,' diyor. 'Bir daha yaparsa, biraz kendinden uzaklaştır,' diyor, 'Bir daha yaparsa hafif darbe vurabilirsin,' diyor. Yani 'Onu atma,' demek istiyor,
burada da kadını korumuş. Peygamber Efendimiz'den bir hikâye anlatayım: Eşi tartaklamış Hz. Peygamberi, kayınvalidesi 'Ne yapıyorsun, karşında peygamber var,' deyince, Hz. Peygamber, 'Anneciğim üzülme, bana kötü de muamele ederler, ben dayanırım,' demiş. Vurmanın insanca bir davranış olmadığını düşünüyorum. Dayak, vurma bunları hayatımızdan toptan kaldıracağız.

Tövbe estağfirullah !
Allah'a açıkça iftira bu ! Allah nerede böyle buyurmuş !? İslam hukukunda aldatan kadın, dört şahit tarafından tespiti yapılamamışsa; (lian)  lanetleşerek erkek tarafından boşanır.Herkes kendi yoluna gider, erkek kendince herhangi bir infaz yapamaz, ceza kesemez, öldüremez...

Hem de tam komedi, kadın bir kez aldatacak, erkek onu affedecek, sonra tekrar aldatırsa, lütfen aşkım sana bu defa gücendim, benden ayrı yat, diyecek (!) yine yakalarsa, yani üçüncü kez aldatılırsa (yuh artık ) hafif darb edecek dövecekmiş ! 

Kur'anda kadın erkek eşittir diyen Sargut Nur suresi 34. ayete bir daha baksın da ''aldatma'' mı yoksa evlilik yükümlülüklerini yerine getirmemekte inat eden ''nüşuz'' serkeş kadınlara mı bu üç merhaleli ültümatom, görsün.İşte Diyanet meali :

''Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur. Onun için sâliha kadınlar itaatkârdır. Allah'ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.'' (Nur: 34)

Sohbetin başında kadın/nefs açılımları da tam bir fiyasko, yani bu sohbete hakkıyla cevap vermek için mini bir kitapçık yazmak gerekir.Yine dört kadın meselesinde de Allah'a iftira atmış, dedim ya her paragrafı bir facia, hangi birini düzelteceksiniz, böyle  kişilikleri (Yaşar Nuri, Z.Beyaz,Karaman,M.İslamoğlu..vs gibi)  gördüğüm zaman her zamanki prensibim devreye girer, ne okur, ne de denk geldiğim zaman dinlerim. Hele yeterli dini bilgisi olmayan benim gibiler için bu tiplerin yaldızlı sapkın fikirleri büyük tehlike ! 

_________________________

Sargut'un söyleşisinin tamamı  için bakınız:
http://www.sabah.com.tr/Pazar/2010/08/15/cemalnur_sargut_hepimiz_hem_kadin_hem_de_erkegiz

Kadını darp meselesinin geniş açıklaması için bakınız :

https://www.facebook.com/ayrackoleksiyonerligi/posts/545267698826763