31 Ağustos 2014 Pazar

Miniatürk

Gecikmiş bir geziydi. Sonunda geçen hafta gezmek nasip oldu.

Mayıs 2003 de ziyarete açılan ve 22 ay gibi kısa bir sürede yapılan 60 bin metrekarelik şahaser park görülmeye değer. 



Kişi başı 5 TL tam bilet alarak giriyorsunuz ve içerideki temiz (tuvalet kağıdı bile olan) lavabolar için ayrıca ücret de ödemiyorsunuz. 



Sıcak yaz gününe rağmen rüzgarlı bir havada vazgeçilmezlerimden Türk kahvesi için mola... Temizlik ve rakamlar konusunda da ilgilileri tebrik etmeli.

Dünyanın en geniş maket alanında, bize bu eserleri kazandıran mimarları özellikle tebrik ediyorum. Keşke her eserin yanında eser ismi ile birlikte maket mimarının da adı yazılmış olsaydı demekten kendimi alamadım. Hele eserlerin kapılarındaki işlemeleri bile aynıyle yapabilme kabiliyeti hayran kalınacak başarılı bir sabrın ürünü.



Onlarca fotoğraf çektim içlerinden bir kaç tanesini paylaşıyorum. Nasılsa Miniatürk'ün kendi sitesinde isimleriyle hepsini bulabilirsiniz.




Dünyaca ünlü isimlerin de ziyaret ettiği Miniatürk'ün, demek ki son ünlüsü gecikmeli olarak benmişim :)


İçerisinde müze,restoranların ve çocuk oyun parkının da bulunduğu  Miniatürk görülmeye değer.Yalnızca zaman sorununuz olmamalı. 



İyi ki, öncesinde Eyüp Sultan (ra) hazretlerini ziyaret etmişim. Yoksa yorgunluktan belki de oraya geçemezdim. Haliç kenarında bir balıkçıda günün yorgunluğunu batmakta olan güneşi izleyerek gidermeye çalıştım.