2 Ocak 2015 Cuma

1444.Mevlid Kandilimiz Kutlu Olsun.


Bu gece 1444.Mevlid Kandili...Bilmeyenler için: Sevgili Peygamberimizin (sav) dünyamızı şereflendirdikleri doğum günleri.

Her şey'in, ama her şeyin O (sallallahu aleyhi ve sellem) gelecek diye yaratıldığını, kainat sahnesinin O'nun için kurulduğunu bilerek, O'nun (sallallahu aleyhi ve sellem) doğumuna seviniyor, seviniyor ve O'na ümmet olmak nimetine sonsuz zerreler adedince şükürler ediyoruz.

Bu gece yine bilmeyenlerimiz için, O'nun Peygamberlik mucizelerinden bir tanesini hatırlayalım.Malum, Allah (cc) ilk önce O'nun sallallahu aleyhi ve sellem mübarek nurunu yarattı, bundan sonra diğer yaratacağı her şeyi de O'nun nurundan yarattı.Bu kısa nottan sonra:

İbn Abbas'dan (ra) rivayet ediliyor: "Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'in gölgesi yoktu. Güneşe durduğu zaman, onun aydınlığı, güneşin ışığını bastırırdı. Yanında bir kandil bulunduğu zaman, yine onun aydınlığı kandilin ışığını bastırırdı." (Ibnü'l-Cevzî) 

Zekvân (ra): "Güneşte de, aylı gecede de Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem'in gölgesi görünmezdi" ifadesini aktarır. Bunu, Hakîm et-Tirmizi rivâvet edip hikmetini şöyle açıklamıştır: "Kâfir, Resûl-i Ekrem'e (asm) hakaret maksadıyla gölgesini çiğnemesin diye..." 

İbn Seb' (ra) da bu görüşü kabul ederek şöyle yorumlar: Onun ayrıcalıklı yönlerinden (hasaisinden) biri de; gölgesinin yere düşmemesidir. Onun gölgesi de nûr idi. Güneşte veya ay ışığında yürüdüğü zaman, gölgesi görünmezdi.