17 Nisan 2015 Cuma

Burçlar

Aşağıda, bir zamanlar, çeşitli kitaplardan derlediğim burçların özelliklerine dair olan tablo; yalnızca genel burç karakteristiğini yansıtmaktan öte bir şey olmayıp, genel kabul görmüş çerçevedir ve mutlaka istisnaları vardır.

Burçlar konusunda, yıldızların insanlar üzerinde etkisi olduğuna inanmak, Allah'a imanı yok edecek derece sakat bir anlayıştır.Yine gazetelerde burçlar üzerine,bugün sizi şu bekliyor, şundan uzak durun gibi astrolojik (!) kehanetlere, değil inanmak,okumak bile; ''fala inanma,falsız da kalma'' türünden İslam imanına,inancına vurulmuş sinsi bir felakettir.İnsanı karakteri ile yaratan Allah'tır. (cc)

''Sabah evden mü'min olarak çıkıp, akşama- Allah bizleri korusun-kafir olarak dönüleceği'' ne ilişkin bizleri ikaz eden hadislerin sahasında mutlaka bu gazete fallarına ilgi de var ve bu kahve falından, ''hadi biraz dedikodu yapalım'' yani ''ölü kardeşimizin etini yiyelim'' (Hucurat :12) demeye kadar uzanan geniş bir yelpaze maalesef...

Kur'anda geçen Buruç suresi, ''Yemin olsun burçlarla dolu gökyüzüne'' mealinde başladığı için bu ismi almış olup, astronomi ilmine, tefekküre, Allah'ın sonsuz kudretine dikkatimizi çeker, asrtolojiye değil !

Bir insan ''Benim iyiliğimi, kötülüğümü, hastalığımı, uğurumu, uğursuzluğumu burcum etkiliyor.''diye inanırsa, direk o yapıyor diye inanırsa kâfir olur.

Aynı burçtan olduğu halde birbirine karakter olarak hiç benzemeyen insanlar görüp itiraz ettiğimizde de, bu defa hemen ''efendim yükseleni farklıdır'' bahanesi nedense beni güldürmüştür!

Bu bir ilim olsa bile günümüzde buna ehil birilerinin kaldığını sanmıyorum. Aşağıdaki tablo için tekrar edersek, genel olarak denenmiş,tecrübe edilmiş,istisnaları da olabilen karakter analizlerinin bir çıkarımından başka bir şey değil.

Siz, siz olun burçlara bağlı yaşamak takıntısından bir an önce sıyrılın derim.
Burç uyumunu bilmem, ruh uyumu,ezelden ruhların kaynaşmasını,birbirini sevmesini bilirim, vesselam.