12 Haziran 2016 Pazar

Ramazan-ı şerif bir karantinadır.

Ramazan-ı şerif;zaaflarımızı,hatalarımızı,günahkâr alışkanlıklarımızı görüp,onarmak için de gelmiştir.

Bir ay gibi bir süre olmasının hikmetlerinden biri de budur.Hasta kalplerimizdeki virüslerin temizlenme zamanı.

“Ramazan ayının başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennem ateşinden kurtuluştur” hadisi şerifine bir de şöyle bakalım.

Rahmet : Sana zaaflarını,işleye geldiğin günahlarını farkedebileceğin ilk on günlük zaman dilimi. Allah bunları görmeni sağlayarak sana RAHMET ediyor. Bu yağmurda/rahmette ıslan,gör ve
kaçma...!

Mağfiret : İkinci on günlük süreçte affedilenlerden olma şansı. İlk onda sana fark ettirilen zaaf ve günahlarından pişmanlık ve tevbe içindesin; gönlün yaslı,gözün yaşlı.''Yarabbi ben pişmanım,bütün yapmış olduğum günahlardan, inşallah ben bir daha yapmayacağım.''demek ve bunun gereği gibi davranmak da nasip oldu,ümitlen,sevin..! 
Ramazan öncesi işlediklerinden uzaksın,MAĞFİRET yağmurlarında ılık ılık yıkanmakta,arınmaktasın.

Kurtuluş : İki onda gördün,sakındın,onarma yolunda mesafe kat ettin. Çok göz yaşı döktün. Orucu her azan ile tutuyorsun. Meleklerin özelliklerinden,renklerinden renkler alıyor, hatta kimi zaman onları da imrendiyorsun. Kur'an ayında,bol bol kıraat ve salavat ile dilinden başlayıp, tüm bedenini ve ruhunu paklıyorsun. Virüslerin çoğunu attın dışarı. 

Bayram yaklaşıyor. Sınavının iyi geçtiğine ve artık tamir edilmiş huylarını,tüm aylara ve ömrüne yayma isteğin gayretin,niyetin azmin de var. ''Cehennemden azad edilenlerdensin!'' müjdesinin kapsadığı kullardan olduğuna dair içinde engin bir umut var.

Şimdi niçin orucun bir ay gibi bir süre olduğunu daha iyi idrak ediyorsun. Karantinadaydın, hastalıklarını gördün ve tedavi yolunda gönülden bir savaşım içindeydin. Ve artık kararlısın, bu kıymetini insanların çoğunun taktir etmekte gafil davrandığı ramazan-ı şerif ile kazandıklarınla, değişim ve taze bir başlangıç ile ömür yoluna devam edeceksin. 

Umabilir ve huzurlu olabilirsin. 

Çünkü Allah'a nasıl bir zannın varsa, sana onu verecek. O, (cc) kendisinden umanların umudunu geri çevirmeyen,merhametlilerin en  Merhametlisi, Kerem sahibi bir Padişahtır.