2 Ekim 2016 Pazar

Hicri (1438) Yeni Yılmız Kutlu ve Mübarek Olsun.


Bugün Hicri 1 Muharrem 1438 yani 2 Ekim 2016...

Bu tarih ne söyler bize,mesajı nedir..?

24 Aralık ve yeni miladi yıl hristiyanlarca nasıl anlaşılır ve yaşanır..?

Onlara ait ve biz aşağılamaz ve katılmayız. Öyle olması gerekir.

Yarın biz Müslüman dünyasının (ne kadar kaldıysa o dünya,en son Halep'de bombalanan şehrin enkazının altında görmüştük yan bakışla da ekranlarda kanıksanmış bir (!) vaka-i adiyeden olmak üzre..!)

Bu hengâmede yine de kutlanacak bir yeni yılımız var ve çoğumuz ya unutmuşuz ya da gördüğümüzde dudak büküp sayfayı çeviriyoruz.

Sahi ne söyler bize Hicri yeni yıl..?

O zaman ne olmuştur..?  

Nereden,niçin,nereye nasıl bir göç, (hayır göç bunu hiç bir zaman ifade edemedi) hicret..?

Alemlerin Efendisi (sav) en güzel selamlar O'na ve âline olsun, Mekke şirk devletinden Yesrib'i Medine İslam devletine dönüştürmesinin ilk adımıdır hicretle gelen yeni,solmaz,pörsümüz hep yeni olan yeni yıl,yeni ve gerçek oluş,hayat...

Konu uzun ama malum çok işimiz var ve uzun yazı okumayı bırakalı beri,düşünme denen şeyi de kaybettiğimiz için kıssadan hisse olsun dedim. 

Kısacası yarın bir hicret oldu,kötülüklerden iyilikler devletine,mevsimine, O'nun (sav) gül kokulu elleriyle insanca,Müslümanca yaşam şeklinin altın temelleri atıldı Kuba mescidinde...

İdrakinden fersah fersah geride kalsak da, Müslüman olmak nimetini bize hicretle sunan yeni yılımız kutlu,mübarek ve sevinç olsun inşallah.