1 Eylül 2017 Cuma

Bugün bayram



İki bayram bir arada bugün.

Kurban bayramı ilk gününe kavuştuk.

Allah rızası için kurban ibadeti ihya edilecek.

Aslında kurban ibadetinin hikmetleri, Allah indindeki yeri, sosyolojik-psikolojik fayda ve boyutları üzerine bir şeyler yazasım vardı. Bildiğim bir şey var ki, aslında her ibadet gibi, kurban ibadeti hakkında da derinlemesine bilgimiz yok. Hem fıkıh (ilmihal) hem de hikmetler açısından. Hele kurbanı salt ''et ihtiyacı'' olarak görmek ve bunun için kurbana girişmek, o hayvanı rıza makamında geçersiz hale getirir!

Bugün kurban bayramı ama ümmet koçlardan önce kurbanlarını,çocuklarını,kadınlarını,babalarını,annelerini çoktan kurban verdi !

Haritada yerini bilmediğimiz, ismini söylemekte zorlandığımız uzak yerlerde,şimdi insanların köyleri, evleri yakılıyor. İnsanlar evlerinden, yurtlarından,mallarından ve canlarından ediliyor!

BM kına yakar gibi kınadı, ne de olsa öldürülenler Müslümanlar!

''Bugün bayram ve sen yoksun,ben yoksulum...
Yosun tutmuş kalbimin kapısından, gözlerimi de çekip aldım...''

Buralarda bayramların rengi hep kırmızı,
Buralarda bayramlar sanki bayrama gitmiş gibi...

Yine de, onca olumsuzluğa rağmen, büyüklerimizden başlayarak; herkesle bayramlaşacağız. Belki ömrümüzün son bayramı, belki de elini öptüğümüzün son bayramı bizimle...

Sözü uzattım sanırım.

Hepinizin mübarek Kurban Bayramını en içten dileklerimle tebrik eder, sevdiklerinizle, sağlıkla bayram gibi bayramlar dilerim.