2 Mart 2018 Cuma

Hak etmesem de, saklamak istedim.

''Blog tanıtımı
http://muratmesut34.blogspot.com.tr/

Mektup vardır sadece okunur,mektup vardır dilden dile dolaşır.
Mektup duygu işidir,hakiki duyguların gerçek yüzüdür,hem masaldır hem öykü,sevgi bütünlüğüdür.Manevi duyguların terazisi,duyguların sevgiye dönüştüğü andır.Şairin güvenidir,en derin sevgisidir.
Sevgi ki bir sır dünyası,sevgi ki görünmeyen ağır bir yük.
O kadar yücedir ki,hayalen de olsa insanlara verdiği iksirle güzel duyguları dile getirtebiliyor.


Rüveyda'ya mektuplar;Gönülden gelen terennümler,gerçek aşkı arayış,güzel bir yakarış!Aşklı aşk,aranan gerçek sevi,var oluştaki sevgi,yürekten bağlılık,aşkın sevgiyle mayalanışı,gönül sesinin mısralara dağılışı,duyguların şiire dönüşüşü,gerçeklerin içten içe üşüyüşü,sevenin gözlerinin yollarda kalışı.

Rüveyda'ya mektuplar;Bir sevgiliye gönül verip onun hasretiyle yollara çıkmak,umuda davet,sevgiye davet,özleme davet,ömrün paragrafı,gönül ırmağının coşuşu,ayrılığın özleme dönüşü,sevgiyle sevgiliye içten sesleniş,düş ve hayal alemi varlığını kullanış,bulunması mümkün olmayan sihirli bir arayış,sevgiyi yüreğinde taşıyıp sevgiyi bulamayış,aşkı ve hüznü iç içe yaşayış.

Rüveyda'ya mektuplar;Geçmişten bu güne gelen sevgi dolu özlem,kendisiyle dertleşirken sevgiliye seslenmek,duygularıyla başbaşa kalarak duygulara yol göstermek,ruhun sevdası,sevgiliye yakarış,hem bir arayış hem bir bekleyiş.

Rüveyda'ya mektuplar;Hissetmek, görmek,duymak,duyguların şahlanışı,sevginin köklerine inişi,duyguların inceliği,hassaslığı ve güzelliği,vuslat kapılarını aralarken ayrılığın hüznünü yaşamak,aşkı tanımlamak,içindeki sevgi sırlarına anlamlı değerli manalar yüklemek,sevdayı,ümidi,özlemi özümsemek,dolu dolu özlemle sevgilinin yüreğinin kıyılarında dolaşmak,hasretini sevgisini mısralarından taşırmak,hüzünlerle de olsa sevginin terennümlerini derinlere yansıtmak,okundukça ruhu yenileyen duygular,ilmek ilmek sevgi ile ve özleme dokunmak,kendine has duygularla sevgiyi perçinlemek,ruh alemiyle gerçekleri harmanlamak.Hoş anlatım,güzel üslup.

Yani sadece duygulardan bir kesit değil,sonsuz devamlılık.

Hüzünler yaşansa bile sevgi yüreğimizden hiç azalmıyor.
Sevgi yürekten duyumsamaktır ve insanları yaşatan umutlarıdır.Aşkın olmadığı insanda sevgi de olmaz.
Kalbinizin mührünü şiirlerinize yüklemiş gibisiniz.Yazarken hem gerçeği hem sevgiyi hemde kınamayı iç içe örüyorsunuz.
Belirli bir tutkuyla içinizdeki sevgiyi keşfederek şiirlerinize yansıtıyorsunuz,duygu ve düşüncelerinizi,düşünme gücünüzü şiirlerinize nakış nakış işliyorsunuz,ömür boyu aradığınız sevgiliyi şiirsel olarak çok hoş sorguluyorsunuz.
Mektuplarınızla verdiğiniz sevgi özlem öylesine derin ki okudukça insana haz veriyor,ince naaif ve imalı güzel bir anlatımlarla,okunası anlamlı ve hoş ifadelerle dile geliyor.İçi sevgi dolu davet dolu özlem dolu.Yazım ustalığı ve anlatım güzelliği mükemmel,ahenkli dizelerle,yüreğimizin sevgisine dokunuyor.

Mübalağa etmedim,etmem de.
Sormalı şimdi herkese,maharet kalemde mi?Değil tabiki de,maharet kalemi konuşturanda.

Beklediğiniz sevginin kökleri hep sağlıklı kalsın.
Güzel yüreğinizi ve yazan elinizi kutluyorum.
Tebrikler kardeşim.

Gülten Şahiner''