13 Ağustos 2024 Salı

Tuttum seni

Ondan kaçtın, şundan kaçtın, birilerinden kaçtın, herkesten kaçtın...
Gün gelince, bakalım yalnızlıktan da kaçabilecek misin? 

*

Meğer ne kadar güzel bir diziymiş Trt1 deki Gönül Dağı...
4 sezon oynadığı halde dikkatimi çekmemiş. Bu günlerde hergün eski bölümlerini veriyorlar. Denk gelirsem kaçırmıyorum. Geniş bir oyuncu kadrosu ile kalbe dokunan sözler ve enfes müzikleri ile bayıldım. 

O divanenin güneş toplarken "Tuttum seni, attım içeri" çabasında ölüyorum mesela...Yapımcısından, senaristine, oyuncularına, seçilen mekânlara kadar ödülleri hak ediyor. Vaktim olsa ilk bölümden başlardım bu aile dizisini izlemeye. 


Acaba kalp krizinden ölenlerin canı çok yanıyor mu, çok sancılı bir şey mi,  bu ara bunu da merak ediyorum...


Yukarıda Putin' in gereksiz ve anlamsız Ukrayna işgali ve rezil olması. Aşağımızda tam bir acımasız vahşet ve zulmün -bizim bile bilmediğimiz- her çeşidi. 

*

Bu aşamada (sevmediğim) İran'ın cevap vermesi büyük ahmaklık olur, müttefikler yığınağı yaptılar, zaten bozuk ekonomisyle İran'da binler masum ölur ve alt yapı kalmaz, 50 sene geriye gider. 

*

Her akşam açık oturumlarda alt yazılarda "3.dünya savaşı yakın mı, İran bu gece saldıracak!"yazılarının reyting amaçlı olduğunu bilmeyen evde gıda stoğu yapar...


Hava savunma sistemlerimizde çok iyi bir noktaya geldik, inşallah tamamlarız. Bu bölgede var olmanın şartlarından biri de güçlü olmaktan geçiyor.


Nihayet sabahları serin oluyor. Sıcaklardan kurtulmak üzereyiz. Bereketi alınmış günlerde, Allah kirada oturanlara yardım etsin. Bu pahalılık arasına boca edilmiş ahlaksızlık bu millete yakışmıyor.
Öte yandan şiddet korkutucu boyutlarda. Allah encamımızı hayra tebdil eylesin.