28 Temmuz 2024 Pazar

Mevta ül hazin

Aralarında tam 39 yaş varmış. Adam bunu zerre konu etmeksizin, arkadaşına sürekli kadından ve aşık olduğundan bahsediyor. ''O da beni sevse hemen resmi nikahımdan boşanır, onu alırım.''diyor. 

Öyle bir coşku milli maç seyircisinde bile yoktur. Gülmeyin, ciddiyim. Adam uçuyor, adamın zerre matematikle işi yok. Eller ne dermiş, onca yaş farkı konu bile değil, belli ki adamın umrunda da değil. Adam kalan ömründe ikinci baharını yaşayıp gitmek de istemiyor. (Belki de yirmi ikincidir.) Gülmeyin yahu!

Yanımdaki bankta bu konuşmaya kulak misafiri olup, tebessüm ettiğimi görünce bana ''Öyle işte, aşkın yaşın yok.'' dediği zaman aralarındaki yaş farkını sormuştum. 

Maddi durumunun iyi olduğu belli olan adama, o kadın seninle evlenmeyi kabul etse bile, sanır mısın seni sevdiğinden, beğendiğinden olacak. Maddi gelecek bankası olduğun için diyecektim, adam saf değil, bunların da farkında ve onun derdi kadına sahip olmak, karşılığında verecekleri, kadının duyguları çok fazla umrunda değil. 

Hani zaman zaman görüyoruz, kadın kocasıyla nefret atmosferine girmiş, boşanmak istiyor. Kocanın bu umrunda değil, "boşanmam" diye diretiyor. Yahu senden nefret eden bir kadınla ne diye yaşayacak, bir çatı altında ömür geçireceksin. Safi zulüm bu, hem kadına, hem kendine...

Adamın hikayesi nereye varır, bilinmez. Aşk dediği şey için yuvasını yıkar mı, kadın kabul eder mi, bilinmez. Bana ilginç gelen, adamın yaşama hırsı, o yaşta hâlâ hayat çiçeğinden bal arısı gibi balını devşirme gayretinde...Belki de gerçekten evinde mutsuz, şefkati arıyor, bilmiyoruz.[*]
Diyelim duygularına hitap ettin, şehvetini ne zaman kadar hatta kaç kere tatmin edeceksin. Mesai saatinde kalpten mevta ül hazin....

[*] Mutsuz, aşık oldu! Bunlar boşanma sebebi olmamalı. Şiddet, sadakatsizlik, yıpratıcı ve sürekli anlaşmazlıklar vb varsa başka...Bu saatten sonra aşık oldum diye onca yıllık hayat arkadaşını yarı yolda bırakmak da ne demek!