18 Ağustos 2024 Pazar

Yazık!

- Bazı okurlar politik konularda da yazmamı istiyorlar. Zaman zaman yazdığım oldu ama bir süre geçince   -blog formatıma uymadığı için-  unutmazsam siliyorum. Tenkit yazıları yazarsam inanın hemen her görüş, partili mutsuz olur! Bir de esasen politikayla çok fazla ilgili değilim, sevmediğim bir alan. Gerektiği kadarıyla iktifa ediyorum. Aşağıda somut örnekler vermeksizin, temel prensiplerden kısa bir yazımı arz ediyorum:

*

• Zekâtı verilmiş, helal,meşru zenginliğe sözümüz olamaz. Hele o zengin bir de cömertse, gizli açık veriyorsa...

• Sözümüz politikaya atılıp, bir vekil maaşıyla, yalı, daireler, bankalarda yüksek meblağda her cinsten hesaba malik olup, en pahalı lüks araçlarla bu milletin içinde gezmeye sıkılmayanlara!..

• Hangi partiden olursa olsun, mikyasımız, ölçümüz, kıymet hükmümüz budur ve bir yandan "dava ve şuurundan" bahsederken, diğer yandan süratli, anormal servet artışının sahibi liderin,vekilin, müdürün gönlümüzde saygın ve güvenilir bir yeri yoktur!

• Ezanların okunduğunu köpekler bile fark ediyorlar da ey sen gafil geveze, 5 dakikacık dünyadan kopup, o ezanı şerife hürmetle icabet edemiyorsun! Yazık sana!