23 Mayıs 2015 Cumartesi

Av !

Kelimeler,cümleler, satırlar arasında kıvranıyoruz ve aslında mahkûm edildiğimizi fark etmiyoruz da...

Genelde bizim askerdeyken söylediğimiz söz gibidir :
''Yer değiştirme..!''
Birinin üzerine zimmetli bir şeyi kaybolsa, ceza almamak için gider, o da başka bir bölükten aşırır ve adı yer değiştirme olur. Şimdilerde ahlaksızlık çoğalınca, yerine etik, hırsızlık çoğalınca da, yerine yolsuzluk gibi hafifletici kelimelerin yamanması gibi...

Konu dağıldı parantez açınca...

Kelimeler,cümleler, satırlar arasında kıvranıyoruz ve aslında mahkûm edildiğimizi fark etmiyoruz da...

Adına sosyal medya denilen bu ortamda da, genelde bir yer değiştirme var ve sanki kendimiz yazmış gibi, bekliyoruz haydi gelsin beğeniler,yorumlar.

Belki kendimize ait hissettiğimiz şeyleri sayfamızda barındırdığımız için bir sahipleniş ya da kendimize bir öykünme olduğu yadsınamasa da, bendeniz, özgün; çalmadan, çırpmadan şiir ya da kelimeleri olanları bulunca, daha bir ilgi ile takip etmekten yanayım.

Kelimeler,cümleler, satırlar arasında kıvranıyoruz ve aslında mahkûmuz ve mecaza,sanala razı olmuşuz.Mutsuz insanların teselli bulmak adına, kaybettikleri mutluluğu bulmayı umdukları aidiyetlerinin bir nevi aksülameli...

Aşk, aşk diye kavruluyoruz ama aşk nedir diye sorsalar, yine çoğumuzun vereceği cevap yok, olanlarsa, ezberi kuvvetli entellerimiz !

Burada çoğumuz mutsuz, huzursuz ya da psikolojik vak'ayız ve elbette mutlu bir avuç istisnalar konu dışı.

Kelime avcıları olarak, en güzel kelime ve görsele gelecek beğeni ile günü bir aygıta dökülmüş göz nuru ile kapatmanın mutluluğu (!) ile tamamlıyoruz.

Kelimeler,cümleler, satırlar arasında kıvranıyoruz ve aslında eriyor,heba olduğumuzu bile bile de, bu bağımlı, zavallı durumdan çıkmıyor, çıkamıyor, kurtulmuyoruz.

Özgün yazmayı bir ihtiyaç haline getirenlerse, bilinçli bir zaman taksimi de yapmışlarsa, mevzu dışılar.

Bendeniz kelimelerden vurgun yemiş bir adet av..!