9 Mart 2018 Cuma

Eksik olanımız, dua ve tefekkür..!



''Bir zoolog, nelerden oluştuğunu anlamak için bir serçe yuvasını dağıtmıştı.
Yapı malzemesini sayınca şu sonuca ulaştı:

Yuvanın yapısında 630 uzun at kılı,
1715 daha kısa kıl,
195 kök parçacığı,
bir tül parçası,
3 gonca yaprağı,
çeşitli büyüklüklerde 20 başka yaprak,
45 iplik ve 35 gr.
koyun yünü vardı!
Bütün bu malzeme, hem sağlam,
hem de yumuşak olan küçücük bir kuş yuvasında
bir araya gelmişti.
Sadece 1715 kılı toplamak için kuşcuk kimbilir ne kadar çalıştı, kanat çırptı?''

Kuşun çalışmasından önce, avuç içi kadar bu can, bu yuva yapımını nereden nasıl öğrendi ? Her yaratılmışa, doğumuyla birlikte lazım olan ihtiyacı,kabiliyetleri veriliyor.

Yine avuç içi kadar et parçasından o sesler, o insanı hayran bırakan şakımalar,ötüşler nasıl çıkıyor.

Bize düşen Allah'ın san'atı, kudreti önünde secdeye kapanmak, ''Subhanallah sen bunları boş yere yaratmadın.'' demektir.

***

Ahir zamanda, bizi esir eden telefonlardan ara-sıra da olsa yakamızı kurtarabilirsek, gökyüzü tuvaline çizilmiş eşsiz sanat harikalarından, dallarda açan bahar goncalarına kadar tefekkür ibadeti içinde, yaşama ve kulluk sevincinin bizi kucakladığını göreceğiz. İnşallah bu bahar yapalım bunu. Nisan yağmurlarından ıslanırken, elimizde telefon olmasın. Birilerine sunmak için makine ile resim çekmek yerine, göz kameramız çeksin, kalp sayfasında sefası olsun.

***

Dünya kaybettiği adaletli merhametine yeniden kavuşamazsa, Doğu Guta'lar, Arakan'lar,Filistinler....hiç bir zaman bitmeyecek...

Allah'ım, İslam topraklarının başındaki aymaz yöneticileri islah eyle. İslahları yoksa, onları hayırlıları ile tez zamanda değiştirme gücünü bu zavallı aciz düşmüş ümmete nasip eyle. Amin.

Allah'ım, birbirimize sevgi, saygı, şefkatle muameleyi nasip eyle. İnsan insana kıyıyor,sokaklar tekin değil, insanların yüzü gülmüyor. Bizi bize bırakma Yarabbi..!

"Ey kalpleri çeviren Allah'ım! Kalbimi dinin üzerine sabit kıl" amin.

Bereketli olsun cum'amız inşallah.