31 Aralık 2012 Pazartesi

2013'e 7 kala..

Daha dün gibiydi 2000'e girme heyacanı..

Bilgisayarların çökeceği endişesi ile bankalarda parası olanlar birazını çekmişlerdi, hesaplar karışır diye..

Daha dün gibiydi, ama üzerinden koskoca 12 yıl geçti ve ömrü olanlar için 13 başlayacak..

Hep derim, bir şey başlamaya görsün, gerisi gelir.

Eskiler onun için ''her gelecek yakındır'' veciz sözünü söylemişlerdir..

Sırrına eremediğimiz zamanın çarkı, hızla yüzümüze minik minik çizgiler çekerken, bizler 40'lı yaşlardan sonra kendimizi ölüme daha da yakın hissederiz..

Başı dumanlı deli-kanlı çağların yerini, başı durulmuş, başı karlı saçlar almaya başlamıştır çünkü..

Bu beyaz teller konfeti gibi zamanın içinden saçlarımızı süslerken, bir yandan da Hz.Ömer (ra) Efendimizin kendisine ölümü hatırlatan arkadaşına:''Tamam artık sana gerek kalmadı, saçlarıma sakalıma düşen beyaz (nur)lar bu vazifeyi görüp, bana ölümü hatırlatıyor..'' demesi pek manidardır.

Dünyalıların yeni bir yıla girerken, ortak bir hatası da şu: Diyelim bir müsabakaya hazırlanacaksınız, yarışmaya..Bunun öncesinde antremansa, antreman, çalışmaysa çalışma...yapar hatta hantal olmamak için yemeği bile ölçülü, ayarında yersiniz..Ama gezegenimiz insanı ne yapacak bu gece..? Bol bol yeyip mide fesadının yanında bir kısmı da alkol sınırlarını zorlayarak, yeni bir yıla sarhoş ve çalışmayarak, öğlenlere kadar baş ağrısı ile uyuyarak girmiş olacak.Ondan sonra hayır bekle yeni yıldan, dua et, kabul olsun!

Evlerde çam ağacı süslemenin dinden çıkma olduğunu zaten İslam bilginleri belirtmişler, altını kalın çizmişlerdir.

Yeni yıl kutlaması konusunda Avrupa'yı görmüş biri olarak, kesinlikle onları solladığımızı, geçtiğimizi esefle söyleyebilirim.

Kendi Hicri yılından habersiz, haberi olsa da umursuz olanların, batı kültür emperyalizmine böylesine teslim olması ne kadar düşündürücüdür, ait olduğumuz medeniyetimiz adına..!

Alternatif Mekke'nin fethi kutlaması bu gerçeği değiştirmeye yetmeyecek..

2012'de dünya neler yaşadı, kimler artık 13'ü göremiyor, ben bu yılı nasıl geçirdim.Kâr-zarar olarak bilanço nedir, gibi soruların kulak ardı edildiği hengâmede ne yazsak, ne desek, duyan sayısı az olacaktır.

Bir kısım insanların gözü gece 00:00'da gökyüzüne atılan havai fişekler eşliğinde dua (!) etmekte olacaktır.Sanki dinimizde böyle bir şey varmış gibi..

Hele şu başlarına kırmızı noel papaz şapkasını taktığında bu beni dinden çıkarır mı diyecek kadar araştırma yoksunu insanlara ne demeli..

Bir yılı daha geride bırakırken, ahir zaman fitnelerinden sahih (Allah tarafından kabul geçerli) bir imanla cennet sabahına erişmemiz duasıyla..