7 Aralık 2021 Salı

Erliğin yüz karaları!

 

Vaktiyle bir kasabada Hüsmen ağa varmış. Adamın karısı aniden kaybolmuş! Ara-tara, sor-soruştur kadın yok! Ya kaçtı, ya kaçırıldı! Hüsmen ağa meydanda tellal bağırttırmış: 
- Duyduk duymadık demeyin. Hüsmen ağanın karısını kaçıranlar! 
İşiniz bittiyse de getirin, bitmediyse de..! Yoksa Hüsmen ağa çok haltlar yiyecek! 
Hüsmen ağa da tellalı onaylayarak başını sallamış: 
- Yirim ya eğam yirim!

*

Son yıllarda TV kanallarında bizlere izlettirilen (ki bendeniz zamanımı vermem, ana haberlerde şahit oluyoruz) erkek/ koca eş modeli yukarıda anlattığım olayı hatırlattı! Adam nasıl yalvarıyor kendisinden başka adama kaçan karısına (!) 
- Ne olur evine dön, seni çok seviyorum! 
Sunucu biraz hayretle; ''Karın daha önce de 4 kere böyle kaçmadı mı? Boşan!''
Geniş adam ''Seviyorum!'' diyor başka bir şey demiyor.!

*
Hani aşık oldular diye bize amcasının karısı ile zina yapan dizileri, romanları mazur gösteren anlayış var ya! İşte o anlayış ve ''Laik ahlak geliştirme!'' mühendisleri artık sevinebilirler! 

*
Adı ''Yasak aşk!''
Ama onlar özellikle zina demiyorlar! 
Sonuna aşk ekleyerek hem aşkı kirletiyor, aşka tecavüz ediyorlar, hem de bizim ahlak anlayışımıza, ahlakımıza, mahremimize! Algı da şu: Tamam yasak ama ne yapsınlar aşık olmuşlar (!)
  
*

Hüsmen ağanın karısı dönmüş müdür, bilmiyoruz ama bu Geniş beyler kendilerini aldatan kadınlarının dönmeleri için yalvararak; kan kaybeden ahlaki değerlerimize bu kanallar vasıtası ile de müthiş darbe vuruyorlar! 
Z kuşağının zina kuşağı olması yolunda çabalayanların ekmeğine yağ sürüyorlar! Z kuşağı bu eğitimle, bu TV dizi ve programlarıyla  nasıl Zeki bir kuşak olacak!