7 Eylül 2019 Cumartesi

Rüveyda'ya Mektuplar ilk inceleme yazısına çok teşekkürler.

Bir yıla yakın bulunmuştum.

Kaliteli ve insanı kitap okumaya teşvik eden güzel bir site. 1000Kitap

Bazen hiç duymadığınız yazar ve kitapları, inceleme ve iktibaslarla tanımış oluyorsunuz.

Rüveyda'ya Mektuplar'ı dünden itibaren orada görmek, farklı bir duygu. Hep başkalarını okurken...

Ve ilk inceleme yazısı da yazıldı.

Bir yazar için kitabında nelerin altının çizildiğini bu vesile görmek çok önemli bir güzellik.

Gerek alıntılarla/iktibas, gerek incelemelerle kitabıma değer ve yer veren herkese sonsuz teşekkürler ediyorum.

Pervin Rüveyda'ya Mektuplar'ı inceledi.

Değerli Yazarımız “MURAT MESUT” Bey’in nazik jestiyle güzel temennileriyle imzalı yollamış olduğu ilk göz ağrısı ”RÜVEYDA’YA MEKTUPLAR” kitabı için kendisine bir kez daha gönül selamıyla teşekkür ediyorum.

“Rüveyda’ya Mektuplar” Gönülden gelen terennümler, gerçek aşkı arayış, var oluştaki sevginin duygularla mayalanışı, gönül sesinin mısralara dağılışı.

Herkesin bir hikayesi vardır kimseye anlatamadığı.. Sevdaları, hayal kırıklıkları, yanılgıları…unutulmaya maruz kalan saf ve temiz duyguları…insani duyguların kayboluşuyla yanlızlığa sarılışları…Sevgiye susamış gönüllerin sessiz çığlığı…
...Bir Rüveyda Masalı…

“Rüveyda’ya Mektuplar” Bir sevgiliye gönül verip onun hasretiyle gönül mabedinde içsel yolculuğa çıkış. Umuda dair, inanca dair, sevdaya dair, öz yaşına dair, özleme dair, sevgiye dair ne varsa mektupların her sayfasında, çoşan duygular satırlarda, her ayrı mektubun paragraflarında, gönül ırmağının çağlayışı, ayrılığın özleme dönüşü, sevgiyle sevgiliye içten seslenişi. Belki gerçek, belkide düş. Hayal âlemi varlığını kullanış, bulunması mümkün olmayan sihirli bir arayış, sevgiyi yüreğinde taşıyıp, sevgiyi bulamayış, aşkı ve hüznü iç içe yaşayış.
“Rüveyda’ya Mektuplar” sadece duygulardan bir kesit değil, sonsuz devamlılık, sonsuz arayış…

Bazen bizlerinde dualarımıza kattığımız, bazen de yalnızca Yaradan'dan istediğimiz, sesini duymayı özlediğimiz, sessiz cümlelerimizle Amin diyebileceğimiz hikayelerimiz yok mu?..

Sevgi görünmeyen, hissedilen ağır bir duygu..
“Rüveyda’ya Mektuplar” da, sevgi, özlem, hüzün öyle derin ki, Yazarında belirttiği gibi bu tarz nesir ve şiir kitaplarını duygu sancısı içinde doğmuş kelimeler içinde kaybolmadan, keyif almak adına, ruha fısıldanan Rüveyda Masalı Gibi..her güne bir mektup olarak, masal lezzetiyle okunmalı..

Benimde tavsiyem her güne bir mektup..Kitabı elime aldığımda meraktan rast gele okudum..Şimdi başucu kitaplarım arasında her akşam masal tadında okunmak için yerini buldu…

Bir Rüveyda Masalıdır bu, anlatılan.
Koskoca bir ömre sığdırılan.
Ardı sıra gecelerce pusuya yatılan.
Belki gerçek, belki de, koca bir yalan…

Yazarımız “Rüveyda’ya Mektuplar” ömür ve gönül yolculuğunda, çocukluğunu, saf ve masum gençlik duygularını, sevgiyi, sadakati, güveni hasreti, özlemi, en güzel cümlelerle kaleme almış..Sevgi deryasına dönüşen yüreğiyle sade ve derin sözleriyle, nakış nakış işlenmiş ömür hikayesine.. mükemmel bir anlatımla gözünüzü kapatıp sayfalar arasındaki satırlarda kendi duygularınızla buluşuyorsunuz.

Yürekten kaleme, kalemden kağıda, oradan da sevgi ve ilgiyle kitabı bekleyen ve destekleyen okurlarına en güzel ve özel bir ayda ulaşan “ Rüveyda’ya Mektuplar” hayırlı uğurlu bol okurlu olsun inşallah…

Gönlünüze, Kaleminize, Emeğinize binlerce selam olsun Murat Mesut… yürek imzanızı attığınız kitap yolunuz, gönül yolunuz, ömür yolunuz hayırlı ve bereketli olsun …En kısa zamanda şiir kitaplarınızda muhabbetle buluşabilmek dileğiyle.

Rüveyda!
Sen, güftesi kalbimde saklı, bestesi yazılamamış bir şarkısın.
Öpüyorum gül yaprağı dudaklarından, desem, hadsizlik etmiş olur muyum?
Bilmeden öpüyorum işte…
Dudaklarının kıyısında bir Murat

Bloğunuzu takip eden her şahsın yüreğinde saklı, yaşayamadığı, yaşamayı arzu ettiği, belki de bu yüzden bir sonraki mektubu heyecanla beklediği; hayalini sevdiği narin sevgiliye, yürekten gelen esintilerin, kalem elçiliğinde kâğıda sırlar vermesi. Kısacası özlem mektupları “ Rüveyda’ya Mektuplar” harika bir seri. Okunmalı ve seven yüreklere en güzel hediye olarak sunulmalı…

Gerçekliğin içinde Nefis Mektuplar okuyorum..
Gönül yolculuğunda duygularınıza yarenlik yapacak “Bir Rüveyda Masalı “…keyifli okumalar diliyorum…