9 Eylül 2019 Pazartesi

Rüveyda'ya Mektuplar'ın 2. inceleme yazısına çok teşekkürler


Salimet Rüveyda'ya Mektuplar'ı inceledi.
264 syf. ·3 günde·Beğendi·9/10

''Mektuplar, sevgiliye verilen en güzel, en özel, en değerli hediyedir. İçinde yürekten kopup gelen sözler vardır, özlem vardır, hasret vardır, en saf ve en temiz duygular vardır, içtenlik vardır. Okuyanın gelir yüreğinin tam orta yerine dokunur. Ama “Rüveyda’ya Mektuplar" bunların hepsinden daha fazlası.

Nasıl anlatsam, nerden başlasam bilemiyorum. Muhteşem bir kitap, her bir cümleye o kadar derin duygular sığdırılmış ki. Özleme dair, sevgiye dair, umuda dair ne varsa mektupların her paragrafında, her satırında yüreğinize dokunuyor.

Belki gerçek, belki hayal ya da masal ama sevgiliye yazılan her kelimede derin anlamların yüklü olduğu, yürekten kopup, kaleme akan cümleler var. Öylesine naif ve öylesine harika duygular ki, okurken sizi alıp sarıp sarmalıyor ve kocaman bir ahh ahhhh çektiriyor.

Rüveyda'ya Mektuplar, bir sevgiliye gönül veriliş ve onun hasretiyle yalnızlığa sarılış, sevgiye susamış bir gönlün sessiz çığlıkları.

Rüveyda'ya Mektuplar, kavuşmanın özlemi, sabırla beklemenin güzelliği, aşkın, hüznün, umudun, sabrın iç içe geçtiği duygular.

Rüveyda'ya Mektuplar, sevgiliye yazılmış ruhun derinliklerinden kopan özlem, sevdanın en güzeli, kavuşmadan sevmenin yüceliği.

“Rüveyda’ya Mektuplar” da, sevgi, özlem, hüzün öyle derin ki ve öyle güzel anlatılmış ki, yazarımızın emeğine, yüreğine, kalemine sağlık.

Ayrıca kendisine, yüreğinden kopup kağıda aktardığı bu kadar güzel bir kitabı imzalı olarak yolladığı için değerli ve yüreği güzel arkadaşım Murat Mesut'a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Hayırlı, uğurlu ve okuru bol olsun.''