13 Eylül 2019 Cuma

İyi ki...(1)

İyi ki;Sahabe efendilerimize (ra) dil uzatırken cür'etiyle; "Hz.Osman'nın siyaseti hatalı idi. Ali, Osman'ı temize çıkardı"diyebilen ve kendisinden önce yazılmış muteber tefsirleri yetersiz gören, Mevdudi kadar alim (!) değilim.

İyi ki;''Zikir meclisleri, evrat okumalar vs. tembellik çağının ürünleridir. Hayat ve hareket çağları böyle şeylere önem vermemiştir.
İslam felsefesi, İslam nazariyesi..(İslam'a teori ya da insan aklının ürünü felsefe/izm/ideoloji değildir!)
Zümer suresi 3. ayetini anlatırken, evliyayı, veliyi, mürşid-i kamilleri reddeden, İslam toplumunu inşa ederken, İslam fıkhına bağlı kalmamak gerekir diyebilen ve Hazreti Osman radıyallahü anh efendimiz için, Arapça aslında (EL ADALET-ÜL İCTİMAİYYETÜ FİL İSLAM sh:186 ) İslam’da Sosyal Adalet kitabında haşa "BUNAK" diyebilen Seyyid Kutub kadar alim (!) değilim.

İyi ki, ''Gezdi gördü, öğrendi ve kavmini islaha teşebbüs etti..! Suriye hristiyanlarından din bilgisi aldı!'' diyebilen, kamer mucizesini alaycı bir dille anlatabilen Hamidullah kadar alim (!) değilim!

İyi ki, ''Kaderi iman şartlarından saymayan, Hz. Adem'in haşa babası olduğunu söyleyebilen, Efendimizin (sav) adını anarken salat-ü selamı gereksiz görebilen, Sevgili Peygamberimizden:''..kendisine sadece hayranlık duyulmak için oldukça aşkınlaştırılmış insanüstü bir peygamber tipi..''diye bahsedebilen, geçmiş muteber alimleri küçümseyerek ''nedense klasik ulema'' diye dudak bükebilen ''kibirli'' Mustafa İslamoğlu kadar alim (!) değilim.

İyi ki, başta Hz.Osman (ra) efendimiz olmak üzere, sahabelere edepsizce dil uzatabilen, onları yetersiz ve haşa basit görüp vasfedebilen, büyük ibadetlerimizden Haccı çirkin görüp, uzun örneklerle bunu ispata çalışabilen, “Savaş İbrahim’in içinde, Allah’la İsmail arasında savaş” tabirine cür'et edebilen, bizzat Allah'ın korumasında olan Sevgili Peygamberimiz (sav) için bile hadsizce:“Hâtemül Enbiya dahi şirkten masum değildir!” Yine: “Âdem doğduğu zaman” diyebilen vee sıkı durun Allah'ı -haşa- bir Roma putu olan Janus'a benzetmeye cür'et edebilen kalemi kuvvetli, mezhepsiz Ali Şeriati gibi alim (!) değilim!