19 Şubat 2023 Pazar

Diziler

Çok eskilerden örneklerle uzatmaya gerek yok. Yasak aşk "aşk-memnu" ki 3.kez çekimleri yapılacakmış. Amcasının karısı ile zina ve çarpık ilişkilerin aşk mazeret ve dokunulmazında (!) normalleştirilmesi, toplum nazarındaki algısına darbe girişimine en çarpıcı örnektir. 

Şimdilerde Kızılcık bilmem ne dizisi de sanki alttan alta değerlerimizi,  kutsallarımızı (yoz figürler üzerinden, arada kendi mahallesine de gol atarak, objektif bir görünüme özen göstererek) aşındırma çabası...

"Her şeyin yasak ve günah olduğu bir evde yapamıyorum!"algısı bir beyne virüs gibi girdikten sonra, ağzınla kuş tutsan fayda etmez!

İslâmi değerlerimiz dizide bir şekilde sert söylemler ve seküler mantıkla sorgulanıyor, "aşağılanıyor"; savunma ya da  sebep ve hikmet planında cevap vermesi beklenen oyuncu: "Fakat karıcığım..."dan öte gidemiyor! Dinimizde bu, bu sebeplerden dolayı hoş görülmez denmiyor. 

Vurun kahpeye isimli sinema filmini anımsadım..
Hep yoz yobaz, sert, katı, bağnaz, nobran, anlayışsız, itici, ötekileştirici Müslüman tiplemeleri...

Bu diziye ara sıra denk geldiğim ve gördüklerim sebebi ile işaret ettim. Yoksa sürekli takip ettiğim ve merak ettiğim bir dizi yok...

Ve bu sezon cinsellik de daha bir gözümüze sokuluyor. Haberler biterken aniden giren dizi reklamındaki öpüşme sahnesi ve düşünün çocukların uyku vakitleri de değil, yaşlı annenizle aynı odadasınız!