24 Ekim 2023 Salı

Biz büyümüyoruz ki abla...

Filistin'de kadın gazeteci çocuklarla sohbet ederken, o klasik soruyu sorar:

- Büyüyünce ne olacaksınız? 
- Biz büyümüyoruz ki abla...
13 yaşında falan ölüyoruz!..
Filistin'li çocuk büyüyemez!..

Hangi veciz söz, şiir, roman, film bu dramı, acıyı, bu kadar kısa ve keskin ifade edebilir?

Televizyonda izleyince öylece kaldım.
Görselini/haberini bulamadım, belki o da sansürlenmiştir!..

Malum demokrat (!) batıda Filistin'li Müslümanlara yapılan soykırımı, insanlık dışı katliamları(*) protesto etmek, kınamak suç! Hakikatler işlerine gelmeyince, özgürlükler, demokrasi, insan hakları koca bir palavra!

Batılı liderler, Netanyahu kasabının ayağını öpmek için sıraya girse de, halkların vicdanı liderleri gibi değil. Bu yüzden para cezalarını umursamadan sokaklarda İsrail terörünü lânetlemeye devam ediyorlar...

Dünyayı çirkinleştirdiler...
Dün, Hitlerin fırınlarda yaktıkları yahudiler,  bugün bunu unutup, daha beterini -fosfor bombaları kullanarak- hem de işgal ettikleri toprakların sahiplerine yapıyorlar...

(*) "Gazze'deki hükümetin medya ofisinden yapılan açıklamada İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye 13 bin ton patlayıcıyla saldırı düzenlediği, kilometrekare başına yaklaşık 33 ton patlayıcı düştüğü kaydedildi. 
ABD'nin 1945'te 2'nci Dünya Savaşı sırasında Japonya Hiroşima'ya attığı atom bombası yaklaşık 13 bin ton TNT patlayıcıya eşdeğerdi. Bu da İsrail'in bir atom bombası kadar bombayı 18 günde 2.5 milyon insanın üzerine yağdırdığını gösteriyor.
 
Gazze'den gelen görüntüler 1945'te Hiroşima'da çekilen fotoğrafları aratmıyor."  [Basından]

Göz göre göre Cenevre sözleşmesini defalarca çiğneyip savaş suçu işleyen bu teröristleri durdurmayan bu çağa da insanlığımıza da yazıklar olsun!