1 Kasım 2020 Pazar

Birden fazla konu ve bir soruya cevap!

Önce bir soruya cevap vereyim, bir dost dedi ki: ''O arkadaşınızı (Cihat Erboğa'yı kastediyor) kompleksiz övüp, seslendirdiği şiirleri paylaşıyorsunuz. Başkası olsa kıskanır....''  

Çok şükür insana dair kıskançlık haset gibi basit duyguları hiç yaşamadım. Arkadaşımız gerek teknik, gerekse ses rengi ve kullanımı olarak kıyaslanamayacağım bir ligde. Ayrıca ondan şiir dinlemek bana cidden keyif veriyor. Özgüvenli sesiyle gazete okusa şiir olur. Bunu abartısız her yerde söylerim. Umulur ki, bu haklı tespitlerimiz zaman içinde zayi olmaya! Malum ne zaman birini övdüysem, sonumuz hüsran oldu:))  Belki bu sebeple aynı şehirde olmamıza rağmen, şahsen tanışasım yok. Hatta mecbur kalmadıkça mesaj bile... Uzaktan iyiyiz böyle, o enfes yorumluyor, bizler de keyifle dinliyoruz. Son cümle; bendeniz yerimi haddimi bilirim. Bizim ki telefona acemi kayıtlar... 


Bir de kendisi okuduğu halde, Rüveyda'ya Mektuplar'ı fazlaca alıp eşe-dosta hediye eden güzel dostlar da var. Müteşekkir ve mahcubum. Hatta gerekli değilse lütfen külfete girmeyin diyesim var. Kitabımı alanların okuması ve kendi hesaplarında paylaşması tanıtması kâfi. Teşekkürü yetersiz buluyorum. 

*  

Ekran başına kilitlenince, kurtarma çalışmalarını ve kayıpları, yaralıları, evsiz kalanları, canla başla kurtarma çalışmasında yorgun düşmüş ekipleri gördükçe, tadı kaçmış bu dünyada ''bir yudum teselli'' babından Kitap'tan sonra, şiirlere, şarkılara tutunuyoruz.  

Yine tekrar büyük geçmiş olsun İzmir. 

*

Ve inşallah Azeri kardeşlerimiz işgal edilen topraklarını tezce kurtarırlar, dileyelim ve dua edelim ki zafer yakın olsun. 

*

Korona artık daha yakınlarda, üst makamlarda canlarımızı üzüyor ve alıyor. 
Yakalananlara da acil şifalar diliyoruz.