18 Kasım 2020 Çarşamba

Bunu Müslüman biri yazmış olamaz!


Ne kadar çirkin, bayağı, adice ve ucuz bir provoke biçimi!

Ne yani şimdi Merhaba bizim kültürümüze aykırı mı? Peki, dinde mahrem olmayana Selamün aleyküm denilir mi? Gidin fıkıh kitaplarını az karıştırın ey ehl-i takva kardeşler! Malum fıkıhsız tasavvuf da olmaz takva yaşam da..(!)

Parfüm sürünen  kadının erkekleri tahrik amacı güttüğüne nasıl kanaat getirdiniz? ''Kalbini yarıp da baktınız mı?''  

Evet yemek-içme  adabımız olarak dinimiz sağlık problemi yoksa sağ eli şart koşar da bunu sadece konu edinip dışladığınız hatta aşağıladığınız kadınlar mı yapıyor? Alkolü haram bildikten sonra içenlere, kendilerine yazık ediyorlar diye üzülünür ve kurtulmaları için dua edilir. Dua ederken de insan ayrımı yapılmaz! 

Hele gece 03'ten sonra eve girerler iğrençliğinize yorum bile gerekmez! 

Boşanma istatistikleri sizi yalancı çıkarıyor, geçelim! 

Koca ayağı yıkamak maddesine güldüm, hani Müslümanlığı lekelemek için bundan daha iyi bir sebep arasa arasa charlie hebdo  bile bulamazdı! Akıllarına gelse hemen kapaktan karikatürize ederlerdi! 

Son maddeye gelince ben de sizin gibi insanları kategorize edip, aşağılayan basit yozlar yerine kimseyi ''incitmeyen'' masum hayvanları tercih ederdim. Hiç değilse hayvan dediğimiz o dilsiz canlar bazı insanlar gibi ''hayvanlık etmiyorlar!'' 

Sonuç: Bu paylarımı mutedil bir  Müslümanın yaptığına inanmadığım şerhini düşerek, kışkırtmak, ortalığı karıştırmak, provoke etme maksatlı yazıldığını düşünüyorum. 
Bu oyuna gelip bunu sayfalarında savunurcasına paylaşan kardeşlerimi uyanık, ferasetli, basiretli olmaya davet ediyorum. 

Bu tavır ve tarz asla bir Müslüman tavrı olamaz! 

Müslüman merhametle, şefkatle, empatiyle insanların iyiliğini isteyen ve çabalayan kişidir. 
Bir insana ''sert bakmanın'' haram olduğu bilinciyle bu tür itici, ötekileştirici ''nefret söylemlerine'' asla itibar etmez, pirim vermez. 
Kınadığı şeyleri ''yaşamadan ölmeyeceği'' bilinciyle kendi kusurlarıyla ilgilenir vesselam!