27 Temmuz 2023 Perşembe

İsyankâr şarkılar!


Bir damladan.yaratılan, anne rahminde şekil verdirilen bir çiğnemlik ete ruh üflenilen insan böyledir, kendisini yoktan var edene ve vakti geldiğinde de mutlaka ölümle bu sınav sahnesinden indirecek olan, Rabbine (özgür irade sahibi bırakıldığı için) soru sorabilecek hatta kafa tutabilecek cür'ette  nankör ve vefası olmayan, haddini, sınırlarını, yaratılışını, aczini, kulluğunu unutandır.

Ve işte, bir cahil cesareti örneği daha!
Hem Rabbim diyeceksin ve hem de o Rabbe utanmadan HAŞA adaletin bu kadar mı diye sorup, basacaksın isyanı!..
Rabb isminin bir manası da terbiye eden demektir. Sen edepsizlik etmişsin. (*)

Karşıyım her şeye demekle de kalmayıp ver cezamı diyecek kadar fütursuzluğun dibini bulacaksın! 

Bu kadıncağız değil miydi başka bir şarkı sözünde ilk peygambere (as) HAŞA  "cahil Adem" diyen...

Bu ve benzeri (arabesk) şarkılarla/şiirlerle hatta bazı film/tiyatrolarla bir asra yakın zamandır bu milleti gülerek cehennemlik ettiler! 

İslâm hukukunda, fıkıh kitplarında kelimei küfür bablarında bunun sayısız örnekleri vardır. Özeti ise, kişi kelimei şehadetle İslâma girer ve yukarıdaki saygısız örnekteki gibi de İslâm'dan çıkar. Bu kadar açık ve net.
Kelimeler çok önemlidir, ağızdan çıkanadır itibar.

El Adlu Allah'ın mübarek isimlerindendir ve gerçek adalet sahibi anlamına gelmektedir. 

Hür doğdun bu doğru da işte nefsine esir gidiyorsun! Sen, sana emanet verilen bedeninde emanet bir ruhsun ve başıboş olduğun vehminle, bu hayatın senin olduğunu sanıyorsun!

Bazı hastalıklı ruhların işi gücü İslâm  ve onun yüce değerlerine ilkelerine sataşmak, alay etmek,savaş açmaktır. Ama Allah acele etmez. "Yakında bileceksiniz!" buyurur ve sırayı ölüm melekleri alır.

İsveç'te kutsal kitabımız yakılıyor, ya ülkemde neler oluyor? 

___________

(*) Onca dinlenilesi bestelere imza at, bu ülkede ünlü ol ve kazan, sonra ekmeğini yediğin ülke kutsallarına insanına hakaret et. Bu kadar mı yaşadığınız toplumun değerlerinden uzak, yabancı yetiştirildiniz? 
İnanmayabilirsiniz, bu sizin özeliniz, bu özelinizle geneli rencide ettiğiniz an gönüllerden düşersiniz. Tabii bu saatten sonra bu çok umrunuzda! Nasılsa ün ve para sahibisiniz, iyi de yalnız öleceksiniz!

*

Bir şey daha ilave edeyim; tenkit ettiğim şarkıcının üstünü çizip, boykot etmiyorum, yalnızca o tür şarkılarını asla bile bile dinlemem ve bu konuda sizleri de uyarmak istedim. Nasılsa bu da iki güne unutulur.