15 Eylül 2023 Cuma

Demir

Avrupa'da pek çok ülke, şehir gördüm.
Dikkat ettim de hiç birinde bizdeki gibi birinci katların pencereleri demirden parmaklıklarla korunma altında değildi. Orada pencerelerde böyle bir şey göremezsiniz.

Güney illerimizde 4.5.katlarda bile demir parmaklıklar görünce ben nasıl şaşırmışsam, herhalde ülkemize gelen turistler de bize yani Müslüman bir ülkede hırsızlara karşı bu mecburi güvenlik önlemlerine şaşırıyorlardır!

Yine son dönemde artan bir kısım taksicinin turistten başka müşteriyi almaması benzeri şeyleri yaşattığımız (daveti ümmet) gayri müslimlerin bu olumsuz örnekler sebebi ile hidayeti ıskalamasının vebali, onlardan fazla para çalmaktan daha büyük değil midir? 

4.katta demir parmaklıklar!
Sokaktan oraya örümcek gibi tırmanılamayacağına göre, geriye bitişik yan daireler yani komşular kalıyor..."Elinden ve dilinden emin olunması gereken" komşular. 
Tabii gelen kiracıların kim oldukları bilinmediği şu kozmopolit ve kaos ahir zamanında insanlar neler yaşıyorlarsa 4.kattaki dairelerini parmaklıklarla korumaya alıyorlar. 

Fi tarihinde İstanbul'da bir dost ziyareti için bizi evine buyur eden abimiz daire kapısını açtı, o da ne karşımıza ikinci bir kapı daha çıkmasın mı...Şaşkınlığımıza tebessümle:"Burası İstanbul!" demişti...

Demirlerden önlemlerin hepsi pas tutmuş demirden kalpler içindi...